Allmänna villkor

1.Köp

1.1 Beställning
Vid beställning träffas avtal om köp när du väljer att slutföra köp i kassan. Orderbekräftelse genereras sedan automatiskt av blendme.se’s databas utan manuell översyn. Vid uppenbara felaktigheter (t.ex. uppenbart felaktigt pris eller tryckfel) förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering eller anser att produktinformationen är felaktig får du självklart välja att avboka din order utan kostnad. Vi förbehåller oss även rätten att inte genomföra en beställning i de fall ett tekniskt fel har skett.

blendme.se ingår endast avtal med myndig person dvs. personen ska ha fyllt 18 år.

1.2 Ändring av order
Om din order är redan skickad har vi ingen möjlighet att göra några ändringar eller tillägg(detta kan du se via din orderstatuslänk i orderbekräftelsemejlet). Ändringar och tillägg måste därför göras innan din order skickas från vårt lager i Helsingborg. Mejla oss gärna vad du vill ändra din order, glöm inte att lägga till ditt order.nr.

1.3 Angett felaktiga uppgifter
Om du anger ett felaktigt namn, efternamn eller adressuppgifter när du beställer så måste du kontakta oss omgående innan försändelsen lämnar oss för att vi ska kunna göra en kostnadsfri justering av detta. När försändelsen har lämnat oss så går det fortfarande gör en justering men DHLtar ut en avgift för detta som du som kund får betala till oss. Vid t.ex. namn- eller efternamnsändring så kostar det f.n. 225 SEK, vid adressändring så det skickas till ett annat ombud så kostar det f.n. 350 SEK.

2. Priser och betalning

2.1 Pris
I priserna ingår moms. Avgifter för frakt och eventuell fakturaavgift tillkommer på beställningen och dessa ser du på kassasidan. Efter att beställningen bekräftats kan priserna endast ändras på grund av omständigheter som vi (blendme.se) inte råder över, t.ex. systemfel, tekniska fel, väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar, ändrad moms, krig, strejk, naturkatastrofer etc.

Vi anger även Ca.priser på de flesta produkter, det är ett riktpris, ett pris som en leverantör/tillverkare rekommenderar att vi som återförsäljare ska sälja produkten för.

2.2 Betalsätt
Du kan välja mellan följande betalsätt:

  • Klarna Checkout – Tillsammans med Klarna AB kan vi erbjuda företag och privatpersoner faktura som betalningsalternativ. Du betalar först när du har fått produkterna levererade (inom 14 dagar från leveransdagen för privatpersoner). Fakturaavgiften för privatpersoner är 0 SEK. Läs mer
  • Klarna Konto Delbetalning – Vi erbjuder privatpersoner möjligheten att dela upp betalningen, Läs mer
  • Klarna Faktura och Konto Delbetalningen erbjuder vi endast till kunder som väljer leveranssättet ”Leverans med DHL”
  • Kortbetalning (Bank/Kreditkort) – För dig som har VISA eller Mastercard, dock ej kort som är utfärdade av en utländsk bank. Fyll i ditt kortnummer och kortets giltighetstid. Pengarna reserveras på ditt konto när du lägger ordern och dras från kontot vid leveranstillfället. Vi använder oss av 3D Secure. Det är en global säkerhetsstandard som är framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Överföringen av pengarna sker med SSL-kryptering. Det innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter.
  • ePay som hanterar kortuppgifterna uppfyller kraven för PCI-DSS

Av säkerhetsskäl levererar vi enbart till din folkbokförda/registrerade adress vid betalning med Klarna Faktura/Konto. Genom att matcha personnummer/organisationsnummer mot folkbokförd/registrerad adress försäkrar vi oss om att ingen beställer varor i ditt/företagets namn och får dem levererade till sin adress istället.

2.3 Återbetalning
Eventuella återbetalningar görs till ditt bankkort/kreditkort eller bankkonto/personkonto. Återbetalningen sker normalt inom 15 arbetsdagar från att vi mottagit och godkänt din retur. Vi kan endast utföra återbetalning till samma kort som användes vid köptillfället.

3. Leveranser

OBS! Vi skickar endast inom Sverige! We send only inside of Sweden!

3.1 Leveranstid
Samtliga beställningar som inkommer till oss innan kl. 14.00 under vardagar lämnar oss samma dag. Paketet når mottagaren inom 1-3 arbetsdagar beroende på var i Sverige man bor. Södra och mellersta Sverige har paketen inom 1-2 arbetsdagar, Norrland och Gotland har paketen inom 2-3 arbetsdagar.

3.2 Leveranssätt
När din beställning har anlänt till DHL’s Serviceställe (t.ex. en närliggande ICA-affär eller en bensinstation i din hemort) skickas en avisering till dig. Paketet aviseras via SMS-avisering när man har angett sitt mobilnummer! Anger du inte något mobilnummer så sker aviseringen till din mejladress du angav vid beställningen. För att hämta ut försändelsen krävs att du kan visa upp giltig legitimation. Mindre försändelser som får plats i din brevlåda kommer som Varubrev till din brevlåda under förutsättningen att den får plats och att brevbäraren har utrymme för det under sin runda.

3.3 Transportrisken
Vi står för transportrisken, dvs. risken för att produkten skadas eller kommer bort under transporten från oss till dig. Varje försändelse besiktigas innan den skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer så åtar vi oss att åtgärda felet.

3.4 Transportskador/Felexpediering
Om produkten är skadad vid leveranstillfället bör detta anmälas omgående till blendme.se’s kundtjänst. För att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör behöver vi anmäla transportskadan till denne inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid.

Om din produkt visar sig vara skadad vid leveranstillfället rekommenderar vi dig att omgående anmäla detta till vår Kundtjänst på info@blendme.se  för att på bästa möjliga sätt hjälpa dig med den uppkomna situationen. blendme.se kommer då att reklamera transportskadan till DHLsamtidigt som vi snarast levererar en ny försändelse till dig. Vi rekommenderar därför att du anmäler transportskadan inom 1-3 arbetsdagar från att du mottagit försändelsen. För att vi enklast ska kunna reklamera och godkänna en reklamation av en transportskada bör du kontrollera emballaget så fort du tar emot paketet. Om skadan är synlig är det lättast att anmäla detta direkt till ombudet/chauffören vid mottagandet av försändelsen. Tänk på att alltid spara emballaget för att reklamationen till DHLska kunna hanteras korrekt.

En produkt som är felaktigt expedierad bör anmälas snarast möjligt till blendme.se´s Kundtjänst. En produkt som vi har konstaterat är felexpedierad alternativt skadad vid leveranstillfället byter vi ut snarast och kostnadsfritt.

3.5 Ej utlösta order
Löser du inte ut ditt paket debiteras du f.n. 200 SEK för privatpersoner. Detta är för att täcka våra omkostnader.

4. Garanti

4.1 Garantins längd
Vi ger dig 1 års garanti på de flesta produkter i vårt sortiment. I de fall tillverkaren lämnar en annan garantitid, erbjuds du självfallet samma garantilängd och det framgår på enskild produktinformation.

Konsumentköplagen ger dig dessutom möjlighet att reklamera en vara inom tre år, om den visar sig ha varit felaktig vid leveranstillfället. Du som köpare måste påvisa ett kvitto/följesedel/faktura och reklamationen ska göras inom skälig tid från det att du har upptäckt felet. Inom två månader är alltid skälig tid.

Förbrukningsvaror samt tillbehör som t.ex. batterier och laddare följer tillverkarens garanti som kan vara kortare än ett år.

4.2 Garantins omfattning
Garantin gäller funktions fel som uppkommer under garantitiden. Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och allmän förslitning, våldsamma lekar eller annan ovarsam behandling räknas det inte som fabrikationsfel.

4.3 Utnyttjande av garantin
Ditt kvitto, faktura, följesedel eller orderbekräftelsemail är ditt garantibevis.

5. Ångerrätt/Retur/Tvist

5.1 Ångerrätt
Vi tillämpar Distansförsäljningslagen för privatpersoner vilket innebär att du har rätt att ångra köpet inom 14 dagar efter att varan mottagits. För att ångerrätten ska gälla måste produkten vara oanvänd och förpackningen vara hel, helst obruten.

Returfrakten betalas av konsumenten.

Vi erbjuder att man kan nyttja vårt returfraktavtal vid retur/byten och då kostar returfrakten 99 SEK och detta justeras på ens faktura eller vid återbetalning till ens kort/direktbetalningensalt. För att nyttja vårt returfraktavtal så kontaktar du vår kundtjänst via mejl info@blendme.se så ordnar de underlaget för detta till dig.

Ångerrätt gäller Ej företag!

Om du ångrar ditt köp ber vi dig att kontakta vår kundtjänst via mejl info@blendme.se inom dessa 14 dagar. För att vi ska kunna hjälpa dig snabbt och smidigt behöver vi ditt ordernummer, namn och produktens namn. När du kontaktar oss via mejl och vill ångra ditt köp så vill vi gärna att du märker mejlet med texten ”Ångerrätt” i rubriken för att det ska behandlas på rätt sätt. När vi har mottagit paketet gör vi en kontroll av produkten/produkterna. Efter att kontrollen är färdig gör vi en återbetalning.

OBS! VI TAR EJ EMOT RETURER SOM SKICKATS MOT POSTFÖRSKOTT!

5.2 Retur
Om du vill returnera en produkt efter att ångerrätten har slutat att gälla så går det bra men med vissa undantag:

Returrätten gäller inte för varor som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gamla.

Returrätten gäller inte en förseglad produkt där förseglingen har brutits.

Tur- och Returfrakten betalas av konsumenten.

Returrätt gäller Ej företag!

Om du vill returnera en produkt ber vi dig att kontakta vår kundtjänst via mejl info@blendme.se. För att vi ska kunna hjälpa dig snabbt och smidigt behöver vi ditt ordernummer, namn och produktens namn. När vi har mottagit produkten/produkterna gör vi en kontroll av att de är ok. Efter att kontrollen är färdig gör vi en återbetalning till dig.

OBS! VI TAR EJ EMOT RETURER SOM SKICKATS MOT POSTFÖRSKOTT!

5.3 Tvist
Vi kommer följa Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer vid eventuell tvist. Den 15:e februari 2016 kommer en plattform för EU:s konsumenter och näringsidkare att vara i drift. Denna onlineplattform syftar att ge samtliga en ingång för prövning utanför domstol av tvister som uppstått vid inrikes och vid gränsöverskridande e-handel: Tvistlösning på nätet

6. Sekretess och säkerhet/cookies

6.1 Sekretess och säkerhet
Personuppgiftsansvarig för blendme.se’s tjänster är Svengholm Group AB, 559226-7313, Oxelvägen 12, 263 62 Viken.

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och mejladress. I de fall du väljer att betala via faktura eller delbetalning måste du även ange ditt personnummer och det är endast Klarna AB som behandlar och lagrar ditt personnummer för att säkerställa uppgifterna gällande betalningstjänsten. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagande gentemot dig.

För mer information klicka här för Integritetspolicy

6.2 Cookies
En cookie är en textfil som skickas från en webbsida, t.e.x.  www.blendme.se, till din dator, där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). blendme.se använder sig av Session cookies för att lagra din kundvagn när du surfar runt hos oss. De raderas ur minnet inom 10 dagar. Observera att vi inte använder cookies för att spara personlig information om dig. Om din webbläsare är inställd på att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att lägga din beställning via Internet.